sâmbătă, 8 decembrie 2012


Masti pentru diverse probleme


De retinut! Pentru ca mastile sa isi faca efectul, trebuie repetate o data la doua zile, recomanda prof. dr. Ioan Nedelcu.
  • Pentru tenul ridat: 1 ou crud batut bine, 1 lingura de miere de albine si 1 lingura de ulei de masline extravirgin. In acest amestec se poate adauga si putin suc de fructe sau legume – lamaie, pepene, morcovi, castraveti. Masca se aplica pe fata pentru 15-20 de minute, apoi se spala cu apa calduta. Se repeta de trei ori pe saptamana. Acelasi efecte de intinerire si netezire a ridurilor o are si masca cu ulei de masline si tarate sau mastile cu argila amestecata cu ulei de masline, potrivit specialistului.

  • Pentru tonifierea tenului: 1 lingura ulei de masline, suc de castravete si argila. Pasta se aplica pe fata in strat subtire timp de 20-30 de minute, apoi se spala cu apa calduta. Daca tenul este foarte uscat, doza de ulei poate fi marita. Pentru hidratare, uleiul de masline se poate combina cu argila si galbenus de ou.

  • Pentru petele maronii: se amesteca 1 lingura de malai cu un sfert de lingurita de pudra din coaja de portocala (se poate realiza din cojile uscate de la o portocala, macinate fin intr-o rasnita de cafea), 1 lingura de lapte batut si 1 lingurita de ulei de masline. Aplica pasta obtinuta pe fata si pe decolteu, lasand-o sa actioneze pana cand incepe sa se usuce, clateste fata mai intai cu apa calda, apoi cu apa cat mai rece.

  • Pentru tenul gras: se amesteca 1 lingurita de malai cu cateva picaturi de zeama de lamaie verde, jumatate de lingurita de lapte si jumatate de lingurita de ulei de masline. Aplica pasta obtinuta pe piele, las-o sa actioneze o jumatate de ora, dupa care clatestei din abundenta cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu