sâmbătă, 8 decembrie 2012


Alte intrebuintari ale uleiului de masline


  • Pentru maini si unghii: inmoaie unghiile timp de 10 minute in ulei de masline caldut o data pe saptamana pentru a le fortifia. De asemenea, pentru mainile uscate si crapate se aplica aceeasi metoda: inmoaie mainile in ulei caldut timp de 15-20 minute, o data la doua zile.
  • Pentru par uscat si deteriorat: 1 galbenus de ou si o lingura de ulei de masline. Se maseaza parul cu acest amestec cu 20 de minute inainte de baie. "Uleiul de masline trebuie folosit insa in cantitati mai mici, pentru ca in exces poate provoca o usoara ingrasare a parului", avertizeaza specialistul. Iar pentru a preveni caderea parului se fac frectii ale scalpului cu ulei de masline, seara, timp de 10 zile si se inveleste capul pe timpul noptii.
  • Pentru hidratarea calcaielor:  compresele sau cremele cu ulei de masline hidrateaza si inmoaie stratul cornos de pe calcai. Ar fi bine ca in crema cu ulei de masline sa fie adaugate si galbenele, care sunt cunoscute pentru proprietatile lor cicatrizante si emoliente", precizeaza prof. dr. Nedelcu.
  • Pentru coate aspre: taie in doua o lamaie, toarna ulei de masline pe cele doua jumatati si pune-ti coatele pe ele, tine-le asa timp de 10 minute.
  • Pentru bust: aplica o compresa cu ulei de masline si acoper-o cu o manusa incalzita. Lasa sa actioneze timp de 5 - 10 minute si apoi clateste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu